Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
11.5 °C 61%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το βαρύ κατηγορώ των ευρωεισαγγελέων
Ημερομηνία: 18/7/2025, 21:04 - Εμφανίσεις: 12



Σε ποινική αξιολόγηση των δύο πρώην υπουργών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, όπως διαφαίνεται από έγγραφο που περιλαμβάνεται στη διαβιβασθείσα στη Βουλή δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου αποτιμώνται συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις τους λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ευρήματα της έρευνας.

Οι εντεταλμένες εισαγγελείς κάνουν ειδική αναφορά στις καταθέσεις των πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΚΕ, Βάρρα και Σημανδράκου Η εισαγγελική πρόταση τονίζει ρητώς πως οι δύο πρώην υπουργοί φέρονται να σχετίζονται με τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τελεσθείσας μαζί και κατ’ επανάληψη, με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, τελεσθείσας μαζί και κατ’ επανάληψη, με ζημία άνω των 120.000 ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η αναφορά περιλαμβάνεται στο 36 σελίδων διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPΟ) για την παραπομπή της υπόθεσης στις εθνικές Αρχές.

Οπως αναφέρεται ρητώς, το έγγραφο λαμβάνει υπόψη την πρόταση των ευρωπαίων αντιπροσώπων εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου, η οποία υποβλήθηκε προς το 10ο Μόνιμο Τμήμα των κεντρικών τής υπηρεσίας τους.

Μάλιστα, ενώ κατά τη συνήθη διαδικασία που ισχύει στο εθνικό δίκαιο και το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών οι εισαγγελείς δεν αξιολογούν ποινικά υπουργούς και πρώην υπουργούς, οι ευρωπαίοι εισαγγελείς προχωρούν σε ποινική αξιολόγηση στην πρότασή τους, κατ’ εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και του Εσωτερικού Κανονισμού Διαδικασίας της ΕPPO, όπως ρητώς εξηγούν.

Ποιοι εμπλέκονται και πώς δρούσαν Οπως αναφέρεται στη σελίδα 31 της εισαγγελικής πρότασης (σε μετάφραση από τα αγγλικά), από τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγαν οι εντεταλμένες εισαγγελείς «για την περίοδο 2019-2024 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ενήργησαν σε συντονισμό με αρμόδιους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμω...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
11.5 °C 61%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies